מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון עוגת תפוזים עם רעננות של הדרים

1 המלצות
מתכון עוגת תפוזים עם רעננות של הדרים
זמן הכנה: 03:10
מספר מנות : 8 עד 10

עוגת תפוזים ובשמן זית עם קנאביס

עוגה נהדרת עם רעננות של הדרים וערך מוסף של קנאביס. נגיעה של קמח סולת מעניקה לה מרקם הדומה לעוגת קמח תירס, והזיגוג מוסיף שכבה של מתיקות חמוצה. אפשר לאכול כמו שהיא או עם כף קרם פרש או מסקרפונה.

רשימת מרכיבים

  • 1 ¼ כוסות קמח עוגה, ועוד קצת לתבנית
  • ¼ כוס קמח סולת דק
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ¾ כפית מלח גס
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה, ועוד מעט לשימון התבנית
  • ¼ כוס שמן זית קנאביס
  • ¼ כוס חלב
  • 1 כף גרידת לימון + 2 כפות מיץ
  • 2 כפות גרידת תפוז
  • 1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2-3 לימונים או תפוזים, קלופים ופרוסים לקישוט

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות. מרפדים תבנית עוגה עגולה בגודל 22 ס"מ בנייר אפייה; משמנים קלות ומקמחים.
  2. טורפים יחד קמח, קמח סולת, אבקת אפייה ומלח בקערה בינונית.
  3. בקערת מיקסר המצויד בראש מקציף, מערבבים סוכר, שמן זית, שמן זית קנאביס, חלב, גרידת לימון, 1 כף גרידת תפוזים ומשחת וניל. מקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה, כ- 2 דקות.
  4. כשהמיקסר עדיין במהירות בינונית, מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב לאחר כל ביצה. מנמיכים את המהירות לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, מקציפים עד לתערובת אחידה, כ- 30 שניות. מגרדים את המקציף בעזרת מרית גומי לשחרור גרידת ההדרים שנשארה בו ומקפלים אותה לתוך הבלילה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים עד לתפיחה באמצע ועד אשר קיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים, 32 עד 38 דקות.
  6. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית על רשת למשך 10 דקות; מעבירים סכין לאורך הקצוות והופכים על צלחת. הופכים את העוגה בחזרה, כלפי מעלה, ומניחים על רשת לצינון מלא, כשעה וחצי.
  7. טורפים יחד אבקת סוכר, מיץ לימון וכף גרידת תפוז בקערה קטנה. מניחים את הרשת עם העוגה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים את הזיגוג על העוגה ומורחים בעדינות עד לקצוות בעזרת מרית קטנה, ומאפשרים לזיגוג לנזול על דפנות העוגה. מניחים לעוגה להתקרר עד שהזיגוג מתקשה, לפחות 30 דקות או עד 4 שעות. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה. מעטרים בהדרים ממש לפני ההגשה.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות