מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מטבל קאנליני גאנג'ה עם שום צלוי

1 המלצות
מטבל קאנליני גאנג'ה עם שום צלוי
זמן הכנה: 00:15
מספר מנות : 5 עד 7

מתכון מטבל קאנליני גאנג'ה

שום צלוי ממלא את הבית בריח כל כך נפלא ומנחם – והוא גם מכסה על הריח של עישון קנאביס! אז אם השכנים מתלוננים כשאתם מדליקים ג'וינט, נסו לצלות קצת שום ותראו אם הם ממשיכים להתלונן. שום צלוי גם סופג שמן קנאביס כאילו אין מחר, אז זו תוספת שימושית למגוון רחב של מנות.

רשימת מרכיבים

  • 1 ראש שום גדול
  • מלח
  • 5 כפיות שמן זית קנאביס
  • 1 פחית שימורים שעועית קנליני (לבנה)
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • קמצוץ פתיתי פלפל אדום חריף (לא חובה)
  • פלפל שחור
  • ציר ירקות (לפי הצורך)
  • לחם קלוי, חתיכות פיתה אפויות, מקלות סלרי ו/או פרוסות גמבה להגשה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות.
  2. חותכים את החלק העליון של ראש השום. מפזרים מלח ומטפטפים כפית שמן זית קנאביס. עוטפים את השום בנייר כסף ואופים במשך שעה. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר, ואז לוחצים את שיני השום כדי להוציא מן הקליפה.
  3. מסננים את השעועית ושוטפים במים. מסננים שוב היטב.
  4. מניחים את השעועית במעבד מזון ומוסיפים את שיני השום הצלויות, יחד עם 4 הכפיות הנותרות של שמן הקנאביס, מיץ הלימון, פתיתי הפלפל האדום (אם רוצים), ומלח ופלפל. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים ציר ירקות לפי הצורך, כפית אחת בכל פעם, ליצירת מטבל חלק. מגישים עם לחם קלוי, חתיכות פיתה אפויות, מקלות סלרי ו/או פרוסות פלפל אדום.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות