מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון ברוסקטה פסטו וקנאביס

1 המלצות
מתכון ברוסקטה פסטו וקנאביס
זמן הכנה: 00:20
מספר מנות : 10

ברוסקטה פסטו וקנאביס קרוסטיני או קרקרים

בזיליקום קל כל כך לגידול, ומתאים לכל כך הרבה מאכלים, שכדאי בהחלט לגדל אותו בבית. אבל אפשר תמיד לקנות בזיליקום טרי בשוק. הפסטו קנאביס במתכון זה טעים במיוחד, ניתן להקפאה וניתן לאחסון במקרר עד חמישה ימים. אפשר לשלב את הפסטו הזה עם פסטה, להשתמש בו כתבלין בכריכים, או לאכול אותו כמטבל עם קרוסטיני או קרקרים.

רשימת מרכיבים

  • לפסטו :
  • 3 כפות אגוזי מלך, קצוצים
  • 2 כוסות בזיליקום (דחוס)
  • קורט מלח ים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ¼ כוס גבינת פרמזן טריה מגוררת
  • ½ עד ¾ כוס שמן זית קנאביס
  • לברוסקטה :
  • 1 כיכר לחם ג'בטה גדול חתוך לפרוסות עבות
  • 3 כפות שמן זית קנאביס
  • 2 או 3 עגבניות, פרוסות
  • חומץ בלסמי עם קנאביס (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. להכנת הפסטו מחממים מחבת על אש בינונית. מוסיפים את האגוזים וקולים אותם, תוך ערבוב לעתים קרובות, במשך כמה דקות, עד שמריחים את הארומה שלהם. מסירים מהאש ומניחים להתקרר. משפשפים את האגוזים על מסננת מתכת כדי להסיר מן הקליפה הדקה.
  3. במעבד מזון טוחנים באיטיות את אגוזי המלך לקמח גס.
  4. שוטפים ומייבשים את הבזיליקום. מסירים את הגבעולים וקורעים את העלים לחתיכות קטנות ביד.
  5. מוסיפים את הבזיליקום, המלח, השום והפרמזן לקמח האגוזים במעבד המזון. בזמן שהמעבד פועל, מוסיפים ½ עד ¾ כוס שמן זית קנאביס דרך הפתח העליון, יוצקים לאט עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוד מלח או שמן עד לקבלת טעם ומרקם רצוי.
  6. להכנת הברוסקטה מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית קנאביס, וקולים בתנור כ-3 דקות על תבנית עם נייר אפייה, עד להשחמה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים פרוסות עגבנייה על כל פרוסת לחם. מחזירים לתנור ל-5 דקות. מוציאים, מורחים פסטו ומזליפים חומץ בלסמי, ונהנים!

מתכונים אחרונים

כלי נגישות