מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

בתי מרקחת

בעבר הלא רחוק, מי שהזדקק לקנאביס רפואי נדרש ליצור קשר עם מרכז חלוקה קרוב אליו ולתאם מסירה של תפרחות מתוך מגוון מוגבל. כיום, קנאביס רפואי הפך לעניין שגרתי וכל אדם המחזיק באישור מתאים של משרד הבריאות יכול לגשת ולרכוש תפרחות ושמנים ושאר מוצרי קנאביס בבתי מרקחת רגילים הפזורים בכל הארץ המציעים שירות זה.

בתי מרקחת פרטיים, כמו גם שתי הרשתות הגדולות, מחזיקים כיום במגוון רחב של מוצרי קנאביס רפואי לאחר שעברו את ההכשרה והרישוי המתאים. רכישת קנאביס רפואי ומוצריו פשוטה כיום בדיוק כמו כל שאר הסידורים היומיומיים שאנשים מבצעים – יחד עם חידוש מלאי האקמול בבית או רכישת תמרוקים, ניתן גם לרכוש קנאביס רפואי מתוך מבחר שלא היה קיים עד לאחרונה.

חלק מבתי המרקחת מציעים גם שירותי משלוח עד הבית, שירות נח במיוחד לחולים המתקשים להגיע לבית המרקחת. לצד בתי המרקחת הקונבנציונאליים אשר זיהו את הפוטנציאל והיתרונות שבמכירת מוצרי קנאביס, לאחרונה נפתחים גם בתי מרקחת ייעודיים לקנאביס ומוצריו.

כדי לרכוש קנאביס רפואי יש להשיג אישור לטיפול בקנאביס מרופא מומחה (לפי תחום הטיפול הרלוונטי) שעבר הכשרה והסמכה מיוחדת בעניין, לאחר בחינת ההתאמה והזכאות לפי רשימת ההתוויות של משרד הבריאות המפורטות במסמך שנקרא “נוהל 106” של משרד הבריאות.

בית מרקחת המעוניין למכור קנאביס רפואי ומוצריו צריך לעבור תהליך אישור על ידי משרד הבריאות ויחידת היק”ר (היחידה לקנאביס רפואי). מטרת התהליך היא להוכיח עמידה בדרישות התקן למכירת קנאביס רפואי של משרד הבריאות. התקן, הנקרא IMC-GSP, נועד להסדיר את שרשרת המכירה כך שתהיה אחידה ומאובטחת ולמנוע פרצות, שימוש לרעה ו“זליגה” של קנאביס לאוכלוסייה הכללית.

תהליך האישור כולל 3 שלבים:

  1. הגשת בקשה ליק”ר על ידי רוקח מוסמך, שעבר קורס הסמכת רוקחי קנאביס של משרד הבריאות.
  2. תיק אבטחה חתום על ידי ממונה הביטחון, הכולל פירוט של אמצעי המיגון הקיימים במקום.
    אמצעי מיגון חובה:
  • מצלמות אבטחה
  • אזעקה
  • לחצני מצוקה לצד
  • כספת משוריינת
  1. רישוי עסק בתוקף ועמידה מלאה בתקן אגף הרוקחות.

כתבות נוספות

דפדף לפי מוצרים

כלי נגישות