מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון מאפינס קנאביס תירס וקינואה

11 המלצות
מתכון מאפינס קנאביס תירס וקינואה
זמן הכנה: 01:00
מספר מנות : 8-12

המאפינס האלה מפוצצים בחלבון ומהווים מנה בריאה במיוחד!

קינואה היא דגן עתיק יומין המכיל יותר חלבון מכל מקור צמחי אחר, מה שהופך אותה לתחליף מושלם לאורז לבן, תפוחי אדמה ועמילנים אחרים בריאים פחות. מטופלים המשתמשים במאכלי קנאביס להתמודדות עם כאב או נדודי שינה יגלו שהמאפינס הללו הם תחליף בריא למאפים שמנים ומתוקים. הוספת קינואה לדיאטה מציעה מגוון תזונתי גדול יותר. בנוסף, זו תוספת קלה ומהירה שניתן לשלב לצד מוקפצים, סלטים ותבשילים. המאפינס הללו הם דרך מהנה להשתמש בשאריות קינואה מבושלת, והם פריכים וטעימים כאשר הם משולבים עם תירס עסיסי. הביאו אתכם כמה למפגש החברים הבא שלכם ותקצרו המון מחמאות!

רשימת מרכיבים

  • כוס קינואה מבושלת או חצי כוס קינואה לא מבושלת
  • ½ כוס תירס בגריל או מבושל במים, מופרד מן הקלח
  • 1 כוס קמח מאפים מחיטה מלאה
  • 1 כוס קמח קינואה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • ½ כוס סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס חמאת קנאביס מומסת
  • ¼1 כוס יוגורט רגיל
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור ל- 190 מעלות ושמנו את תבנית המאפינס. ניתן להשתמש בתבנית מיני-מאפינס או בתבנית מאפינס רגילה. עם תבנית מיני-מאפינס קל יותר למנן את כמות הקנאביס.
  2. לבישול הקינואה, יש לשים אותה בסיר עם כוס מים אחת ולהביא לרתיחה. כסו את הסיר ובשלו על אש קטנה. הקינואה מוכנה כשכל המים נספגו וניתן לראות את קצה הנבט, או "הזנב". הפרידו בעזרת מזלג, הסירו מהאש והניחו בצד, מכוסה, עד לשימוש.
  3. להכנת בלילת המאפינס, ערבבו יחד את שני סוגי הקמח, המלח, הסודה לשתיה והסוכר בקערה. השתמשו בקערה אחרת לערבוב הביצה, החמאה המומסת, היוגורט והווניל. ערבבו את החומרים הרטובים עם היבשים והוסיפו את הקינואה והתירס המבושל. גרדו היטב את תחתית הקערה והדפנות וודאו שכל הקמח מעורבב. צקו את הבלילה לתבנית המאפינס בעזרת כף ואפו במשך 25 דקות אם אתם משתמשים בתבנית בגודל סטנדרטי, ו- 15 דקות אם אתם משתמשים בתבנית מיני מאפינס. המאפינס צריכים להיות חומים זהובים ויציבים למגע בסיום האפייה.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות