מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון לביבות שלוות ורגועות

1 המלצות
מתכון לביבות שלוות ורגועות
זמן הכנה: 02:30
מספר מנות : 12

לביבות שלוות ורגועות – חנוכה מעולם לא היה כזה כיף

חנוכה הוא אחד החגים האהובים עלינו. אור, שמחה בלב, ואוכל מנחם מתכת לשמיכת טלוויזיה רכה. אז השנה, האוכל המסורתי יהיה מנחם ומרגיע הרבה יותר וגבורות המכבים יכללו אולי קצת פחות לחימה וקצת יותר ישיבה ביחד.

רשימת מרכיבים

  • 4 כוסות שמן צמחי
  • 5 גרם פרחי קנאביס, טחונים
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה לטיגון (אדומים), לא קלופים
  • 2 בצלים
  • 2 ביצים גדולות, טרופות
  • ½ כוס קמח
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. התחילו בהכנת שמן הקנאביס: מניחים סיר על גבי סיר מים נוסף ומחממים בו את השמן עד שהוא מנצנץ. מוסיפים את הקנאביס הטחון, ומבשלים שעה על אש נמוכה תוך ערבוב לעיתים קרובות.
  2. בינתיים, מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה או דיסקית גירוד של מעבד מזון. ניתן לשמור את תפוחי האדמה המגורדים במים כדי שלא יאפירו. יש לסנן היטב לפני ההכנה. מגרדים את הבצלים ומניחים בצד.
  3. מחממים תנור ל- 120 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה. כששמן הקנאביס מוכן, מסננים אותן ושומרים בצד. מסננים את תפוחי האדמה ולוחצים אותם על המסננת כדי לסחוט היטב את כל המים.
  4. מערבבים את תפוחי האדמה המגורדים והבצל בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב. יתכן צורך להוסיף עוד מעט קמח אם התערובת נראית דלילה מדי.
  5. מחממים 1/2 כוס מהשמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. בודקים אם השמן חם בערת כפית של בלילת הלביבות; אם היא משחימה תוך דקה, השמן מוכן. מכינים לביבות על ידי טיגון כף גדושה של בלילה, עד להזהבה מכל צד. מסננים את הלביבות על מצע אורז או קוסקוס כדי לאסוף את עודפי שמן הקנאביס. (אי אפשר לאכול מגבת נייר!)
  6. בעזרת תרבד מעבירים את הלביבות לתנור על נייר האפייה כך שישארו חמות. חוזרים על התהליך עד לסיום הבלילה. שמרו את השמן שנותר לשימושים אחרים. מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות