מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל
פילטר

הומולן – Humulene

הומולן הוא טרפן שכיח למדי

השם הומולן (Humulene) נובע מהצמח שממנו הופק לראשונה, Humulus Lupulus, הידוע גם בשם כשות (כשותנית). Humulene עשוי להוות עד 40% מתכולת השמן האתרי בכשות. תוצרי החמצון שלו מעניקים לבירות רבות את הארומה הנעימה שלהם. ההומולן נמצא כבעל איכויות אנטי סרטניות.

ניחוחות האדמה, העץ והתבלינים העדינים המעניקים לבירות את טעמן והארומה המובהקת שלהן, מהווים בחלקם גם אלמנטים בריח הייחודי של הקנאביס. הכשות וגם הקנאביס חולקים טרפן נפוץ: הומולן.

אבל להומולן יש עוד מה להציע חוץ מאשר קסם עשבי. טרפן זה נמצא במגוון רחב של צמחים והיה בשימוש במשך מאות שנים בתורות רפואיות הוליסטיות של המזרח. ההומולן אינו זר גם למחקר ביו-רפואי מודרני, כולל מחקרים על פלפל שחור, כשות וג'ינסנג, בהם הוכח כי הוא יעיל נגד דלקת, אנטיבקטריאלי ומדכא תיאבון.

זני קנאביס המכילים הומולן

בקנאביס, הומולן הוא טרפן שכיח למדי והוא קיים בכמויות צנועות במגוון זנים. הוא אחראי באופן חלקי לזר הניחוחות החריף, העשבוני והפרחוני המובהק של הצמח. בדומה למירצן ולפינן, ההומולן הוא מרכיב מהותי בפרופיל הארומטי הכולל של הקנאביס.

עם זאת, ההומולן מופיע בדרך כלל בכמויות מעט קטנות יותר מאשר טרפנים אחרים, ולעתים מורגש ברקע בפרופיל הטעם עם תווים עדינים של אדמה ופרחים.

ההומולן מופיע כטרפן השלישי בשכיחותו בזנים Death Star, Headband, Thin Mint GSC, Original Glue, Candyland. מעניין לראות כי הומולן מופיע ברמות גבוהות יותר בזני קנאביס המכילים הרבה קריופילן.

הפרופיל הייחודי של Humulene

הומולן, שסווג בעבר כ- α-caryophyllene, הוא ססקיטרפן הנקרא על שם ה-הומולוס לופולוס, הידוע גם כצמח הכשות. כשות וקנאביס שייכים שניהם למשפחה הטקסונומית בשם קנאביים (Cannabaceae) והומולן ממלא תפקיד חשוב במתן אותם תווים ארומטיים לשני מיני הצמחים.

ההומולן חולק את אותה נוסחה כימית כמו קרוב משפחתו ה- בטא-קריופילן, אולם שני הססקיטרפינים שונים זה מזה במבנה. רבים מאותם צמחים המכילים בטא-קריופילן כמו בזיליקום, מרווה וציפורן – מכילים גם הומולן, ולשניהם ניחוחות דומים מאוד.

ההשפעות והיתרונות של Humulene

הפוטנציאל הרפואי והטיפולי של הומולן רחב ונחקר היטב. מחקר שנערך בשנת 2016 מראה שהוא עשוי לסייע בהפסקת ההתרבות של תאים סרטניים בשילוב עם פיטוקנבינואידים וטרפנים אחרים.

ההומולן קיים בשמנים אתרים טיפוליים רבים והשימוש בשמנים כאלה למטרות ריפוי קיים במשך מאות שנים. הטרפן נמצא בשמן אתרי של עץ הצרי והוא נחשב יעיל כנגד גידולים סרטניים.

כמו כן, במחקר אחר הוכח כי השמן בעל תכונות אנטיבקטריאליות, וכי הוא פעיל כנגד החיידק סטפילוקוקוס אוראוס כאשר הוא ניתן בכמויות קטנות.

ההומולן ממלא תפקיד גם בפרמקוקינטיקה – תחום מחקר הבודק כיצד הגוף סופג, מפיץ, מעבד ומפריש תרופות – בו הומולן מפגין פוטנציאל לפיזור מהיר בגוף בספיגה דרך הפה או העור של שמן שמקורו בצמח הטרופי מרווה שחורה (Cordia verbenacea). שמן מצמח זה הפגין גם תכונות אנטי דלקתיות, אנטי פטרייתיות ואנטי בקטריאליות.

ההומולן ממלא תפקיד חשוב נוסף במחזור החיים של צמח הקנאביס לפני הקציר. יחד עם טרפנים אחרים, ההומולן מסייע ליכולות ההגנה של הצמח על ידי הרחקת מזיקים ופטריות.

 

 

נמצא גם ב: כשותנית
נקודת רתיחה: 106℃
איכויות מרפא: נוגד דלקת, אנטי סרטני, מחדש כלי דם

כתבות נוספות

טרפנים נוספים

כלי נגישות