מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל
פילטר

קמפן – Camphene

טרפן המצוי בדרך כלל בירקות

קמפן (Camphene) הוא טרפן המצוי בדרך כלל בירקות, פירות ועשבים מסוימים כולל גזר, פלפל, שמיר, שומר, אגוז מוסקט, טימין ועוד. זהו מונטרפן המופיע באופן בולט ביותר בזני אינדיקה של קנאביס. הוא משמש בדרך כלל בבשמים ומורי טעם במזון בשל ארומת המנטה וההדרים המאפיינת אותו. במגע עם העור הוא גורם לתחושת קור. הקמפן מוכר בעיקר בשל איכויותיו הטיפוליות הכוללות השפעות נוגדות דלקת, אנטיביוטיות, נוגדות חמצון, שיכוך כאבים ונוגדות פטריות. הוא גם נמצא יעיל כנגד זיהומים ולהקלה על דלקות ומתח.

הקמפן מופיע באחת מצורותיו האננטיומריות או בשתיהן במגוון שמנים אתרים, כולל טרפנטין, שמן ברוש, שמן ברגמוט, ולריאן, שמן קמפור, שמן ציטרונלה, נרולי, שמן זנגביל, ולריאן ומנגו. השמן האתרי שמקורו באגוז מוסקט מצוי מכיל 60-80% קמפן. אגוז מוסקט הוא כמובן מרכיב מרכזי של ליקר ביצים המשמש משקה פופולרי של חג המולד.

הקמפן הוא תרכובת אורגנית דו-אופנית ואחד המונוטרפינים הנפוצים ביותר. כמו טרפנים אחרים, הוא אינו מסיס במים, דליק, חסר צבע ובעל ריח חריף. הוא מיוצר באופן תעשייתי על ידי איזומריזציה קטליטית של האלפא-פינן הנפוץ יותר, ועל ידי ביוסינתזה של גרניל פירופוספט.

 

נמצא גם ב: מרווה
נקודת רתיחה: 159℃
איכויות מרפא: מפחית יתר שומן בדם, מכייח, נוגד חימצון, אנטי פטרייתי.

כתבות נוספות

טרפנים נוספים

כלי נגישות