מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון תירס בגביע (Elote en Vaso)

1 המלצות
מתכון תירס בגביע (Elote en Vaso)
זמן הכנה: 00:30
מספר מנות : 4

מתכון תירס בגביע (Elote en Vaso) עם חמאת קנאביס

מנה זו של אוכל רחוב פופולרי במקסיקו, היא הקלה להכנה, ומשלבת חריפות, אנרגיה, מתיקות ומליחות באותו ביס. בוודאי כבר טעמתם קלח תירס בסגנון כזה או אחר, ובכן, אלוטה אן ואסו זה קלח תירס מקסיקני בכוס – יותר נח לאכילה, יותר מסודר, וקל יותר להפוך למנת קנאביס.

בדכוני הרחוב במקביקו לא תמצאו כמובן אלוטה אן ואסו עם חמאת קנאביס, אבל בבית מותר הכל. למעשה, גם בלי להוסיף קנאביס, המנה הזו עדיפה בבית מכיוון שברחוב משתמשים במרגרינה זולה ולא בחמאה. מנה תוצרת בית בריאה וטעימה יותר!

אל תהססו לשחק עם המרכיבים לפי הטעם שלכם. אם אתם לא מוצאים גבינת קוטיה (Cotija) מקסיקנית, פרמזן מגורדת מהווה תחליף טוב.

רשימת מרכיבים

  • 3 כוסות גרגרי תירס מתוק
  • 1 כף חמאת קנאביס
  • 6 כפות חמאה
  • 1/3 כוס מיץ ליים טרי (או לימון)
  • 1/3 כוס מיונז
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 3/4 כוס גבינת Cotija מגורדת, ראו הערה לעיל
  • 1 כפית רוטב חריף לפי הטעם
  • פרוסות ליים לקישוט

הוראות הכנה

  1. חותכים את גרגרי התירס מהקלחים ומכניסים לסיר עם מים לכיסוי. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 3 דקות. מסננים.
  2. משלבים את התירס החם עם יתר החומרים ומערבבים היטב עד לאיחוד. מחלקים בין 4 כוסות הגשה ומקשטים עם פרוסות ליים נוספים. מגשים חם.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות