מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון שמן קוקוס קנאביס

16 המלצות
מתכון שמן קוקוס קנאביס
זמן הכנה: 5 עד 24 שעות
מספר מנות : שמן

שמן קוקוס קנאביס – קנאביס טרופי

שמן קוקוס הוא מוצר נהדר המחליף שמנים צמחיים אחרים פחות בריאים, ומהווה תחליף חמאה עבור טבעונים. לחומצות השומן הנמצאות בשמן הקוקוס יש תכונות נוגדות חיידקים פתוגניים, קנדידה ופרזיטים. שמן הקוקוס הוא השמן שמכיל את המספר הנמוך ביותר של קשרים כפולים (מושג מעולם הכימיה האורגנית) ולכן הוא אחד השמנים העמידים ביותר כנגד חימצון. ישנם מגוון מתכוני שמן קנאביס עם כמויות שונות של קנאביס לכל כוס שמן קוקוס. עוצמת המתכונים תלויה בריכוז הקנאביס, וכמות הקנאביס במתכון שלהלן היא רק הצעה וניתנת לשינוי בהתאם להעדפה אישית.

רשימת מרכיבים

  • סיר בישול איטי
  • 5 כוסות מים מזוקקים
  • 60 אונקיות קנאביס, טחון דק
  • 1 כוס שמן קוקוס אורגני
  • בד גבינה או מסננת
  • מיכל פלסטיק עם מכסה
  • רצועת גומי (כזו שתמתח סביב שולי המיכל).

הוראות הכנה

  1. ממיסים כוס אחת של שמן קוקוס אורגני בסיר בישול איטי במצב חום הכי נמוך.
  2. מוסיפים 60 גרם קנאביס ו- 5 כוסות מים כאשר שמן הקוקוס נמס. מערבבים הכל יחד.
  3. מעבירים את הסיר לחום גבוה למשך שעה אחת, ומערבבים לעתים קרובות.
  4. מחזירים את הסיר לחום נמוך ומאפשרים לתערובת להתבשל במשך 4 עד 24 שעות. מערבבים כל שעה.
  5. מכבים את הסיר. יוצקים את תערובת שמן הקוקוס קנאביס באיטיות דרך בד הגבינה אל תוך המיכל. ניתן לחזור על שלב זה לפי הצורך כדי לסנן היטב את הנוזל.
  6. מכסים את המיכל ומכניסים למקרר. יש להמתין לילה שלם עד שהתערובת עובדת הפרדה. כאשר התערובת קרה, ניתן להסיר את שמן הקוקוס המוקשה מלמעלה ולשפוך את המים.
  7. ניתן להשתמש בשמן הקוקוס קנאביס כאשר הוא מוצק, או להמיס אותו.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות