מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון שמן זית-קנאביס

11 המלצות
מתכון שמן זית-קנאביס
זמן הכנה: 01:50
מספר מנות : 840 מ"ל

שמן זית-קנאביס – המתכון הבסיסי

לאחר שלמדנו כיצד להכין חמאת קנאביס – מצרך בסיס לבישול עם קנאביס. הגיע הזמן להכין מצרך חלופי ובריא עוד יותר, שמן זית-קנאביס. כפי שניתן להחליף חמאה בחמאת קנאביס בכל מתכון, כך ניתן להשתמש שמן זית-קנאביס בכל מתכון בו נדרש שמן בישול. עכשיו כשיש לכם חמאת קנאביס ושמן קנאביס, ייפתחו בפניכם שפע של הזדמנויות בישול!

לשמן יש כמה יתרונות על פני חמאה; הוא רב תכליתי יותר, בריא יותר, אין שום חשש שיתקלקל וקל יותר לקחת אותו ממקום למקום.

רשימת מרכיבים

  • 840 מ"ל (3.5 כוסות) שמן זית כתית או שמן קנולה
  • 28 גרם קנאביס גרוס דק

הוראות הכנה

  1. מזגו את השמן לסיר גדול, רצוי לסיר כפול.
  2. חממו על אש בינונית.
  3. אין להרתיח את השמן! להכנת שמן קנאביס איכותי, חשוב שהשמן לא ירתח.
  4. ברגע שהשמן חם, אך לא רותח, הוסיפו את הקנאביס הגרוס. התוצאות הטובות ביותר הן כאשר השמן על סף רתיחה, אך לא רותח.
  5. ערבבו לעיתים קרובות, וודאו שאין בועות. אם השמן מתחיל לרתוח הסירו אותו מהאש עד שהטמפרטורה שוב נמוכה והנמיכו את האש!
  6. המשיכו כך שעה אחת לפחות. מומלץ להשרות את התפרחת בשמן החם במשך כשעתיים.
  7. סננו את השמן באמצעות בד גבינה או מסננת רשת דקה ולחצו להוצאת כל השמן מהקנאביס (וודאו שהשמן התקרר מספיק כדי שלא תיכוו!).
  8. ניתן להשתמש בשמן קנאביס במקום שמן רגיל בכל מתכון! או להשתמש בסלט טרי! בשיטה זו, 30 מ"ל של שמן (2 כפות) מכילים כמות קנבינואידים כמו בגרם אחד של קנאביס. השתמשו באופן מתון ואל תתחיל עם יותר מ- 30 מ"ל של שמן. ניתן לצרוך יותר לפי הצורך, אך יש להתקדם בהדרגה ולבחון את הסבילות שלכם.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות