מתכון חובה לקיץ (או בעצם לכל עונה)! רוטב הברביקיו קנאביס הזה הוא מתוק וחריף ורב-תכליתי. אפשר להשתמש כדי להוסיף טעם כמעט לכל מנה בגריל – צלעות, בקר, חזיר, עוף, אפילו טופו או ירקות!
רשימת מרכיבים
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 כף שום טחון
1/4 כוס שמן צמחי עם בקנאביס
2 כפות אבקת צ'ילי
1/2 כפית כמון טחון
2 כפיות פלפל שחור
1/4 כפית פלפל אדום חריף (לא חובה)
1 בקבוק קטשופ
1 כוס סוכר חום
1/4 כוס חומץ תפוחים
1/4 כוס חרדל צהוב או חום
1/4 כוס רוטב ווסטרשייר
1 כפית עשן נוזלי
מלח
הוראות הכנה
מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה בסיר בינוני.
מוסיפים בצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך, כ-3 דקות.
מוסיפים שום ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים ומערבבים את אבקת הצ'ילי, הכמון, הפלפל השחור והפלפל החריף.
מוסיפים ומערבבים את הקטשופ ושאר החומרים.
מביאים לרתיחה תוך ערבוב ומבשלים ללא מכסה כ-20 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות. (מומלץ להשתמש במגן התזה על הסיר).
מצננים ושומרים במקרר עד לשימוש. ניתן להכין עד 4 ימים מראש.