מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון פאי חמאה וקנאביס

1 המלצות
מתכון פאי חמאה וקנאביס
זמן הכנה: 02:00
מספר מנות : 12

פאי חמאה וקנאביס – קינוח קנדי מקורי

אם יש משהו טוב באוכל קנדי זה בדיוק זה! העוגות הקטנות האלה (Butter Tarts) נימוחות ומעולות כל כך שלא תרצו להפסיק. הפעם, הקינוח הנושא את סמל עלה המייפל מקבל חיזוק מצד עלה ירוק שמעט דומה לו.

עוגות החמאה הקלאסיות הן מזמן החלוצים הראשונים שהתיישבו בערבות הקנדיות. גרסה משופרת זו מצדיעה למורשת של קנדה – מדינת ה- G-7 הראשונה שהעבירה חוקי לגליזציה של קנאביס.

רשימת מרכיבים

  • קלתית:
  • 2 1/2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס חמאת קנביס קרה
  • 3/4 כוס חמאה קרה
  • 1/3 כוס מי קרח
  • מילוי:
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • 3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כפית תמצית מייפל או וניל

הוראות הכנה

  1. מערבבים יחד קמח, סוכר ומלח בקערה של מעבד מזון גדול. חותכים את חמאת הקנאביס והחמאה לגושים קטנים, מוסיפים למעבד המזון ומערבלים על ידי פולסים 8 עד 10 פעמים עד לעקבוב החמאה בצורה אחדיה. מוסיפים מי קרח, כמה כפות בכל פעם, עד שהבצק פשוט יציב. לא לערבב יותר מדי. אוספים את בצק ויוצרים דיסקית, עוטפים בניילון ומצננים לפחות שעה לפני שממשיכים.
  2. מרדדים את הבצק המצונן על משטח מקומח קלות (או בין שני ניירות אפיה) לעובי של כסנטימטר. חותכים בעזרת כוס 12 עיגולים מעט גדולים יותר מכוס של מאפינס. אוספים את שאריות הבצק ומרדדים מחדש לפי הצורך. לוחצים את עיגולי הבצק לדפנות של 12 כוסות מאפינס. מצננים לפחות 30 דקות.
  3. בזמן הצינון, מחממים תנור ל- 200 מעלות. מכינים את המילוי על ידי ערבוב סוכר חום וחמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את סירופ המייפל, הביצים, החומץ והתמצית. מערבבים היטב כך שהתערובת אמולסית ומחלקים את המילוי בין הקלתיות בכוסות המאפינס, עד חצי סנטימטר מהקצה העליון.
  4. אופים 10 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה ל- 180 ואופים עד שהבצק מזהיב והמילוי מתחיל להתייצב, בערך 10-12 דקות נוספות. מניחים למאפים להתקרר לחלוטין לפני שמוציאים מתבניות המאפינס ומגישים.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות