מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון למרק תפוחי אדמה ודלעת

5 המלצות
מתכון למרק תפוחי אדמה ודלעת
זמן הכנה: 00:40
מספר מנות : 2 - 4

מרק תפוחי אדמה ודלעת – מתכון לריפוי

דלקות הן מטרד המעיב על חיי הסובלים מהן. למרבה המזל, קנאביס הוכח פעם אחר פעם כטיפול יעיל להפליא לדיכוי דלקות שונות. לכן, מנות המכילות קנאביס יכולות להוות תוספת מועילה לתזונה של כל מי שסובל מדלקת. אמנם אין דיאטה ספציפית שתסייע לכל הסובלים מדלקת, אך תזונה מאוזנת הכוללת ירקות וקנאביס בוודאי תועלי במידה מסוימת. מרק הדלעת ותפוחי האדמה הזה קל לעיכול ומלא במרכיבים בריאים.

רשימת מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה לבנים (קלופים וקצוצים)
  • 2 כפות שמן קוקוס קנאביס
  • 3 גזרים גדולים (פרוסים)
  • 3 גבעולי סלרי (פרוסים)
  • 1 בצל אדום קטן (קצוץ גס)
  • 5 שיני שום (טחון דק)
  • 2 כוסות מחית דלעת
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • סיר יצוק גדול
  • עלי מרווה טריים, גרעיני דלעת לקישוט (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. שטפו היטב את תפוחי האדמה, הגזר והסלרי.
  2. קלפו את תפוחי האדמה באמצעות קולפן ולאחר מכן קצצו אותם לחתיכות בינוניות.
  3. קצצו את הבצל האדום ופרסו את הגזר וגבעולי הסלרי.
  4. לאחר מכן המיסו 2 כפות שמן קוקוס קנאביס בסיר יצוק גדול, על אש בינונית.
  5. הכניסו את חתיכות תפוחי האדמה והבצל הקצוץ לסיר.
  6. הניחו לתפוחי האדמה והבצל להתבשל במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  7. הוסיפו את הגזר והסלרי הפרוסים לסיר, וערבבו היטב.
  8. הניחו לירקות להתבשל במשך 4-5 דקות נוספות.
  9. לאחר מכן, הוסיפו את השום הטחון ותבלו את הירקות במלח ופלפל. ערבבו היטב את כל החומרים והמשיכו לבשל עד שהשום הופך לריחני (בערך 3 דקות).
  10. לאחר שהירקות מתחילים להשחים ולהיות רכים, הוסיפו את שאר המרכיבים (מחית דלעת, חלב קוקוס, ציר ירקות, אגוז מוסקט טחון).
  11. הגבירו את האש (בינונית-גבוהה) ובשלו עד שהמרק מתחיל לרתוח.
  12. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל את המרק עד שתפוחי האדמה רכים (בדקו עם מזלג).
  13. ערבבו את תכולת המרק עד שיגיע למרקם הרצוי בעזרת בלנדר מוט.
  14. ניתן להשתמש גם בבלנדר סטנדרטי, ופשוט לטחון את המרק במנות עד שכל התערובת חלקה.
  15. הגישו מיד.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות