מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון טורטיות עוף ובוטנים פיקנטיות

3 המלצות
מתכון טורטיות עוף ובוטנים פיקנטיות
זמן הכנה: 02:00
מספר מנות : 2

טורטיות עוף ובוטנים פיקנטיות – מזון מהיר שכיף לטרוף

אחת המנות האהובות עלינו בכל הזמנים. הטעמים במרינדת העוף מושלמים, ורוטב הבוטנים החריף כל כך טוב שאפשר פשוט לטבול בו ירקות ולהסתפק בזה! ברצינות. אנחנו בטוחים שתאהבו את גרסת הקנאביס הזו של מנה נהדרת, הכוללת גם גזר פריך, מלפפונים ועלים, מכוסים ברוטב חמאת בוטנים פיקנטית. הטורטיות האלו מושלמות לארוחת צהריים או ערב, ומספקות חוויה קולינרית שלא הכרתם.

רשימת מרכיבים

  • עוף ומרינדה
  • 2 יחידות חזה עוף
  • ¼ כוס רוטב סויה דל נתרן
  • מיץ משני ליים (אפשר גם לימונים)
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף סוכר חום בהיר
  • 1 כפית שמן שומשום טהור
  • 1 כפית רוטב סריראצ'ה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי (טחון דק)
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית (לטיגון)
  • רוטב חמאת בוטנים פיקנטי
  • ½ כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • מיץ משני ליים (אפשר גם לימונים)
  • 1 כפית סריראצ'ה
  • 2 כפיות שמן זית קנאביס
  • 3 כפות רוטב סויה דל נתרן
  • 1 כפית פלפל חריף מיובש כתוש
  • מים לדילול (לפי הצורך)
  • להרכבת הטורטיה
  • 2 טורטיות מחיטה מלאה
  • עלי בייבי (או חסה)
  • מלפפון אחד (מגורד בפומפיה ג׳וליאן)
  • 2 גזרים גדולים (מגורדים בפומפיה ג׳וליאן)

הוראות הכנה

  1. שטפו את חזה העוף במים קרים.
  2. לאחר מכן, חתכו את חזה העוף לחתיכות קטנות, ואז הניחו את נתחי העוף בכלי אחסון מפלסטיק.
  3. סחטו את 2 הליים לתוך כוס מדידה גדולה, והוסיפו את 4 קליפות הליים למיכל האחסון שבו חתיכות העוף. ניתן פשוט להשליך את הקליפות, אבל באופן אישי, אנחנו מעדיפים אותם בתוך המרינדה. זה מוסיף לה עוד "משהו" לטעם.
  4. הוסיפו את רוטב הסויה, חומץ התפוחים, הסוכר החום הבהיר, שמן השומשום, סריראצ'ה, הג'ינג'ר הטחון וקצת פלפל שחור לכוס המדידה המכילה את מיץ הליים. ערבבו היטב בעזרת מזלג ליצירת המרינדה.
  5. לאחר מכן, שפכו בערך 1/3 מהמרינדה לקערה קטנה והניחו את הקערה בצד (נוסיף עוד כמה מרכיבים למרינדה הנותרת בכדי ליצור רוטב טעים לאחר שהעוף כמעט מבושל לגמרי).
  6. מזגו את שארית המרינדה שבכוס מדידה על חתיכות העוף והליים, סגרו את המיכל במכסה ונערו את מיכל האחסון כדי להבטיח כיסוי אחיד. הכניסו את מיכל האחסון למקרר לשעתיים לפחות לפני בישול העוף.
  7. כאשר הגיע זמן הבישול, חממו מחבת גדולה על אש בינונית עד בינונית-גבוהה. הוסיפו פנימה 2 כפות שמן זית קנאביס, כך שיכסה רק את תחתית המחבת.
  8. הוציאו את העוף מהמקרר. בדקו את טמפרטורת השמן באמצעות חתיכת עוף אחת - אם נשמע רחש טיגון מיד, השמן מוכן לשימוש.
  9. כאשר השמן חם, הוסיפו את העוף במרינדה ללא קליפות הליים. שטחו את העוף ליצירת שכבה אחידה בתחתית המחבת, ובשלו את העוף במשך 4-5 דקות.
  10. ערבבו את העוף והמשיכו לבשל 5-6 דקות או עד שהעוף מבושל לחלוטין (כאשר הבשר לבן מבפנים). בשלב זה, מרבית המרינדה כבר הצטמצמה, אך העוף עדיין יהיה עסיסי ומלא בטעם.
  11. עכשיו הגיע הזמן להוסיף את הרוטב ששמנו בצד. לפני הוספת שארית המרינדה, הוסיפו כף אחת של דבש, וכפית אחת של קורנפלור, וערבבו היטב עם מזלג.
  12. שפכו את הרוטב על העוף המבושל במחבת וערבבו היטב - הרוטב יתחיל להתעבות בזכות הקורנפלור והעוף יריח מדהים!
  13. בשלו 2-3 דקות או עד שהכל חם ואחיד, ואז הסירו את המחבת מהאש.
  14. רוטב בוטנים פיקנטי
  15. שימו את כל מרכיבי רוטב הבוטנים, למעט המים, בקערה קטנה.
  16. לאחר מכן, הוסיפו כמה טיפות מים לפי הצורך וערבבו עד שתגיעו למרקם הרצוי לרוטב.
  17. טעמו את רוטב הבוטנים והוסיפו לפי הטעם - אם חסרה לכם עוד חריפות, הוסיפו עוד טיפה או שתיים של סריראצ'ה. אם אתם זקוקים ליותר מתיקות, הוסיפו עוד קצת דבש.
  18. הכנת הטורטיות להגשה
  19. הניחו טורטיה על צלחת או משטח אחר. הניחו שכבת בסיס של עלים ירוקים, ממש באמצע הטורטיה. אנחנו מעדיפים עלי תרד בייבי, אבל ניתן להשתמש בחסה, רוקט, כרוב - מה שאתם אוהבים.
  20. לאחר מכן, קחו בכף גדולה מחצית מתערובת העוף (בערך חזה אחד) והניחו על מצע הירקות (פס אנכי באמצע).
  21. לאחר מכן, גרדו את המלפפון ואת הגזר בפומפיה ג'וליאן והניחו את רצועות הירקות על החלק העליון והתחתון של הטורטיה. בדרך זו יהיו רצועות גזר ומלפפון בשני חצאי הטורטיה.
  22. לאחר מכן, מזגו את רוטב הבוטנים החריף על פני כל הטורטיה וגלגלו אותה. נסו לגלגל כמה שיותר הדוק, ואז הניחו כאשר הפתח בצד התחתון, כך משקל הטורטיה ישמור אותה סגורה.
  23. חתכו את הטורטיה לשניים והגישו מיד.
  24. בתיאבון!

מתכונים אחרונים

כלי נגישות