מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מתכון חצילים בתנור בסגנון איטלקי

1 המלצות
מתכון חצילים בתנור בסגנון איטלקי
זמן הכנה: 02:00
מספר מנות : 8

חצילים בתנור בסגנון איטלקי קלאסי

מתכון קלאסי של חצילים בפרמזן, אבל עם טוויסט נפלא באדיבות ידידנו הפרח הירוק

רשימת מרכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום טחונות
  • 1 פלפל ירוק גדול פרוס
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 5 נקניקיות איטלקיות (כ- 450 גרם)
  • 1 חבילה קטנה של פטריות חתוכות
  • 1 כף תיבול איטלקי
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 פחית (170 גרם) רסק עגבניות
  • ¼ כוס / 60 מ"ל יין אדום
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 2 ענפי בזיליקום טריים גדולים
  • 2 ½ כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • חציל גדול אחד, פרוס בעובי של כסנטימטר
  • 4 גרם פרח קנאביס טחון דק (יש לוודא שאין גבעולים)
  • ¼ כוס גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום, הפלפל והבצל ומבשלים עד לריכוך, בערך 5 דקות. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים, הופכים לפי הצורך, עד להזהבה, בערך 8 דקות נוספות. לאחר מכן מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומערבבים את התערובת עד שהפטריות מצטמקות, 5 דקות נוספות. מוסיפים את התיבול האיטלקי והשומר ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים 2 דקות. מוסיפים את היין האדום ומבשלים במשך 2 דקות, ואז מוסיפים 1 ½ כוסות / 375 מ"ל מים.
  2. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד לשילוב טוב של המצרכים, כ- 5 דקות. נותנים לתערובת להתבשל על אש נמוכה במשך 45 דקות. לאחר סיום 45 הדקות, מוציאים את הנקניקיות, מעבירים לפלטת הגשה ושומרים על חום. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל.
  3. מחממים תנור אפיה ל- 190 מעלות. מורחים מחצית מתערובת הרוטב ומפזרים מחצית מגבינת המוצרלה על תחתית תבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ. כעת מניחים את החציל הפרוס בצורה אחידה כאשר הפרוסות חופפות. מפזרים באופן שווה את הפרח הגרוס מעל החציל ומתבלים במלח ופלפל. שופכים את הרוטב שנותר ומפזרים את פרוסות החציל ואת גבינת המוצרלה שנותרה. מתבלים במלח ופלפל ומכסים את תבנית האפייה ברדיד אלומיניום. אופים במשך 55 דקות.
  4. לאחר סיום 55 הדקות, מסירים את רדיד האלומיניום ומפזרים את גבינת הפרמזן המגוררת מעל המנה. אופים עוד 5 דקות ואז מוציאים מהתנור להגשה. מקשטים בעלי בזיליקום טריים.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות