מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מרק בצל קנאביס צרפתי מוקרם

1 המלצות
מרק בצל קנאביס צרפתי מוקרם
זמן הכנה: 01:30
מספר מנות : 4

מרק בצל קנאביס צרפתי מוקרם מנה של מסעדה צרפתית

לקבלת מרק הבצל הטוב ביותר עם הטעם הכי חזק, יש להתאזר בסבלנות קחו קצת זמן ולהשחים את הבצל עד שהוא מקבל צבע חום כהה. עם פרוסת בגט וגבינה מומסת, זוהי ממש מנה של מסעדה צרפתית. הוסיפו סלט ותקבלו ארוחה קלילה נהדרת.

המתכון מתאים להקפאה! יש לקרר את המרק לגמרי לפני הכנסה למקפיא. את המרק הקפוא ניתן לחמם בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות כ- 45 דקות.

רשימת מרכיבים

  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 1 כף שמן זית
  • בצל אחד גדול
  • 2 שאלוט גדולים
  • 2 כרישות (רק החלקים הבהירים)
  • 1 כף שום טחון
  • 1 כף שמן זית קנאביס
  • 1/2 כוס שרי יבש
  • 6 כוסות ציר בקר
  • 1 כפית רוטב ווסטרשייר
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 פרוסות בגט צרפתי
  • 1 1/3 כוס גבינת גרוייר מגורדת, או גבינה שוויצרית אחרת

הוראות הכנה

  1. מחממים חמאה ושמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
  2. מוסיפים בצל, שאלוט וכרישה ומאדים תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתחילים להשחים, כ- 10 דקות.
  3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הבצל, תוך ערבוב כל 5 דקות כדי לגרד חתיכות מתחתית המחבת, עד שהבצל חום כהה, כ- 20 דקות.
  4. מוסיפים שום ובמשלים עוד 2 דקות.
  5. מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את השרי, מגרדים את כל החתיכות החומות מן התחתית.
  6. מבשלים עד שרוב השרי נעלם, בערך 2 עד 3 דקות.
  7. מוסיפים שמן קנאביס ומערבבים.
  8. מוסיפים ציר, רוטב ווסטרשייר, ועלה דפנה.
  9. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים במשך כ- 30 דקות.
  10. מחממים תנור מראש במצב גריל.
  11. מוציאים את עלה הדפנה מהמרק.
  12. מערבבים פנימה חומץ בלסמי.
  13. מסירים את המרק מהאש ומחלקים בין 4 קערות המתאימות לתנור. מסדרים את הקערות על תבנית אפייה.
  14. מפזרים חצי מהגבינה על המרק שבקערות.
  15. מוסיפים פרוסת בגט לכל קערה ועליה את הגבינה שנותרה.
  16. מכניסים את התבנית עם הקערות לתנור ואופים עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות, בערך 3 עד 4 דקות. מגישים מייד.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות