מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

לזניה עם קנאביס

2 המלצות
לזניה עם קנאביס
זמן הכנה: 02:00
מספר מנות : 6

לזניה עם קנאביס מתכון עתיק עם טוויסט

לזניה עם קנאביס היא באמת משהו מיוחד. טעם הקנאביס לא מורגש בכל החגיגה הזו של רוטב וגבינה צהובה. הטעמים המדהימים של עשבי התיבול והתבלינים במנה האיטלקית הקלאסית הזו מעוררים את החושים ומעצימים את חוויית הקנאביס. מתכון עתיק עם טוויסט.

רשימת מרכיבים

  • 1/4 כוס חמאת קנאביס
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 1/2 כוסות חלב
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן קנאביס
  • 1 קילו בקר טחון
  • 1 כרישה קצוצה
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפיות רסק שום
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות עגבניות משומרות קלופות
  • 1 כף טימין טרי
  • 1 כף אורגנו

הוראות הכנה

  1. מכינים רוטב בשמל – ממיסים חמאת קנאביס על אש נמוכה ומוסיפים קמח.
  2. מערבבים יחד עד לקבלת תערובת סמיכה.
  3. מבשלים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים את החלב וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  5. במחבת בינונית מבשלים את הבקר הטחון יחד עם כרישה, פלפל חריף ורסק שום במשך 3 דקות.
  6. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות משומרות, שמן קנאביס וכל התבלינים. מבשלים 20 דקות.
  7. בתבנית לזניה, מניחים שכבה של דפי לזניה ומעליהם שליש מרוטב הבשר, מעליו עוד דפי לזניה, 1/3 מרוטב הבשמל, עוד שכבת דפי לזניה וגבינה. ממשיכים כך 3 פעמים עד לקבלת 3 שכבות.
  8. מפזרים מלמעלה גבינה לפי הטעם ואופים במשך 80 דקות ב- 220 מעלות.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות