מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

לדר בטעם אגס קנאביס

1 המלצות
לדר בטעם אגס קנאביס
זמן הכנה: 01:00
מספר מנות :

לדר קנאביס  בריאות כפולה

מתכון מדהים של לדר בטעם אגס. מאכל מאד פופולרי בקרב מטופלים בקנאביס רפואי שמחפשים משהו שונה ואפילו בריא כדי לצרוך את התרופה. אפשר להחליף את התותים והאגסים בכל פרי לטעמכם לפי הכמויות המפורטות במתכון. אם אתם משתמשים בפרי מתוק מאד, אפשר לוותר על הסוכר לחלוטין או להפחית אותו לפי הטעם. אפשר גם להשתמש בכל ממתיק אחר כמו סירופ מייפל או אגבה. לדר פירות אולי נשמע מרתיע או מסובך, אבל הוא למעשה די פשוט להכנה. בואו נתחיל!

רשימת מרכיבים

  • סיר קטן
  • 2 תבניות אפיה משומנות עם דפנות גבוהות (לא השטוחות של התנור)
  • בלנדר (עדיף בלנדר מוט אבל אפשר גם בלנדר רגיל)
  • 2 כוסות אגס קצוץ גס עם הקליפה (מומלץ אגס דאנג'ו אדום)
  • 1 1/3 כוסות מים
  • 2.5 גרם של קיף שעבר דקרבוקסילציה (אפשר יותר או פחות לפי העוצמה הרצויה)
  • נייר אפיה
  • מספריים
  • שקיות זיפר (נסגרות) או מיכל אטום לאחסון

הוראות הכנה

  1. מערבבים את האגסים, המים והסוכר בסיר קטן. מניחים על הכיריים על אש בינונית. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם. מבשלים כ- 15-20 דקות או עד שהפרי מתרכך.
  2. טוחנים היטב את תכולת הסיר עד לקבלת מחית אחידה בעזרת בלנדר מוט. אם אין לכם בלנדר מוט, שופכים את התוכן לבלנדר רגיל או למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית.
  3. מוסיפים את הקיף.
  4. מערבבים שוב בבלנדר.
  5. מחלקים את התערובת לשני חצאים שווים. יוצקים כל חצי תערובת לתבנית המשומנת. מורחים עד לפיזור אחיד.
  6. מחממים תנור אפיה ל- 70 מעלות (או לטמפרטורה הנמוכה ביותר של התנור).
  7. מכניסים את התבניות לתנור. משאירים את דלת התנור מעט פתוחה (אפשר עם כף עץ). זה יאפשר ללחות לצאת מהתנור כאשר תערובת הפירות מתייבשת.
  8. עכשיו מחכים. לוקח לתערובת בין 6-12 שעות להתייבש בתנור. ניתן לבדוק אם הלדר מוכן על ידי ניסיון לקלף פינה. כאשר הלדר מוכן, הוא מתקלף בקלות.
  9. לאחר קבלת המרקם הרצוי, מסירים את התבניות מהתנור ומניחים להן להתקרר.
  10. כשהתערובת התקררה לחלוטין, מעבירים סכין סביב כל קצוות הלדר.
  11. מניחים נייר אפיה על גבי לדר הפירות ומשפשפים כדי להוציא בועות אוויר.
  12. מתחילים בפינה, ומקלפים את הנייר יחד עם הלדר. אם הפרדתם היטב את הקצוות תוכלו למשוך את כל הלדר בחתיכה אחת.
  13. מניחים כאשר הנייר כלפי מטה על משטח עבודה נקי. בעזרת מספריים גדולים וחדים חותכים את הלדר והנייר ל- 18 חתיכות בגודל שווה. כדי למנוע הידבקות המספריים ניתן לשמן את הלהבים בשמן בישול.
  14. מניחים את חתיכות הלדר בשקיות קטנות או בערימה במיכל אטום.
  15. אם הוא יבש לחלוטין, הלדר יכול להחזיק מעמד לאורך זמן. יש לאחסן במקום קריר ויבש. אם עדיין נשארה מעט לחות בלדר, רצוי לאחסן בכלי אטום במקרר.

מתכונים אחרונים

כלי נגישות