להכנת מחית המנגו, שמים את המנגו וחצי כוס מים בבלנדר או מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה. שמים בצד.
להכנת הסמוסות מפשירים בצק עלים לפי הוראות האריזה.
מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות.
יוצקים מחצית ממיץ הליים על פילה האמנון. מורחים עליו את הקארי והג'ינג'ר. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות, או צולים על גריל במשך 2 עד 3 דקות לכל צד, עד שהדג רך ומתקלף. (אם אופים בתנור, משאירים את התנור דולק.) חותכים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
להכנת תערובת סוקה וויקי, מטגנים קייל או מנגולד עם עגבניות ובצל ירוק בסיר על אש בינונית עד שהוא מתרכך. מצננים וסוחטים עודפי נוזלים.
להכנת רוטב המנגו, מחממים בסיר את החמאה על אש קטנה עד שהיא נמסה. מניחים בצד 2 כפות חמאה מומסת להברשת המאפה. מוסיפים קמח למחבת, ומקציפים על אש נמוכה עד שהגושים נעלמים. מוסיפים את חלב הקוקוס, ¼ כוס מחית מנגו, מיץ הליים הנותר, הכוסברה ואבקת הקארי לפי הטעם. מערבבים עד שהרוטב מסמיך.
להרכבת הסמוסות חותכים את בצק העלים לריבועים בגודל 6 ס"מ. מניחים כף גדושה של סוקה וויקי (העלים הירוקים) והדג על ריבועי בצק העלים, ומקפלים אותם למשולשים, אוטמים את הקצוות במים ולוחצים במזלג. מברישים את המאפים בחמאה הנותרת. אופים עד להזהבה, כ-15 עד 20 דקות. מגישים עם רוטב המנגו החם ושאר העלים הירוקים בצד.