מנוע החיפוש המקיף לקנאביס בישראל

מדריך טמפרטורת אידוי קנאביס

CBD – יותר קנאביס מזה? / CBN – המולקולה המשודרגת / THC – מרכיב הפלאים של הקנאביס / סקירת מוצרים / פרוטוקולים / קנאביס / יוני 24, 2021

אידוי (Vaping) הוא אמצעי פופולרי לצריכת תפרחות ותרכיזי קנאביס. השיטה המסורתית לאידוי מוצרי קנאביס היתה, עד לתקופה האחרונה, שימוש במכשירי אידוי של חומר יבש. מכשירים אלה קיימים בגדלים שונים, כאשר חלקם תופסים שידת לילה שלמה ואחרים קטנים מספיק כדי להיכנס לכיס. לכל אחד מהמכשירים הללו יש יתרונות וחסרונות בהתאמה. הם גם מוגבלים מבחינת החומר שניתן לאדות בהם. התפתחות טכנולוגיית האידוי הביאה להתפשטותם של מכשירים חדשים עם ממשקים דיגיטליים ויכולת לאדות נוזלים ושמנים. מאמר זה יפרט מעט יותר אודות סוגי מכשירי האידוי, צורות של קנאביס, והטמפרטורה האידיאלית שבה ניתן לאדות אותם כדי למקסם את השפעות החומר.

מקורות האידוי

אידוי קיים הרבה יותר זמן ממה שרובכם משערים. ה"אידוי" הראשון התרחש לפני אלפי שנים כאשר אנשים גילו שניתן להניח עשבי מרפא על אבנים חמות כדי ליצור אדים ריחניים ואפילו טיפוליים.

כושר ההמצאה המודרני הביא להתפשטות של רעיונות מסוג זה בצורת מכשירים שונים המשמשים להפקת אותם אדים טיפוליים בכל מקום וזמן לפי רצון המשתמש. כיום אידוי נחשב לאמצעי עישון "בטוח" יותר מכיוון שהוא שאין בו בעירה, האחראית ליצירת שינויים בתכונות הכימיות של הטבק והקנאביס, שהתוצר שלהם הוא תרכובות המזיקות לגוף. הזפת הדביקה השחורה היא דוגמה מוכרת לתרכובת כזו.

מטרת האידוי

אידוי של תפרחות ותרכיזי קנאביס הוא תהליך שבו המשתמש לא מצית את החומר אלא מחמם אותו לנקודת רתיחה שמייצרת אדים כימיים. לצורך הדוגמה ניתן לחשוב על בלוטות השרף הדביקות בחלקו החיצוני של פרח הקנאביס כשקים קטנים של THC, (זהו כמובן הסבר מאד מפושט) אותם אנו רוצים להרתיח עד שיהפכו מנוזל לאדי גז.

על ידי השגת נקודת "רתיחה" זו, ניתן ליהנות מהשפעות של THC וקנבינואידים נוספים מבלי לספוג כימיקלים ותרכובות מזיקות המיוצרים בתהליך של בעירת הפרחים והתרכיזים.

על ידי מציאת טמפרטורת האידוי האידיאלית, ניתן לשפר את תהליך הצריכה כך שיכלול את כל אותם כימיקלים שמהם אנו רוצים ליהנות תוך מניעת ההשפעות המזיקות של חימום יתר של החומר. התוצאה היא אלטרנטיבה מהנה ובריאה יותר לעישון רגיל.

אידוי תפרחת קנאביס יבשה

ברור מאליו כי ההרכב הכימי של פרחי קנאביס ותמציות קנאביס שונה מאוד. לכן לשני החומרים יש מגבלות שונות וטמפרטורת אידוי אידיאלית שונה. בחלק זה נתמקד בפרחי קנאביס יבשים ובטמפרטורה האידיאלית שבה מומלץ לאדות אותם.

לפני שנפרט את עניין הטמפרטורה, חשוב לציין כי הטמפרטורה האידיאלית לאידוי קנאביס יבש תלויה ברמת הלחות שלו. קנאביס יבש יותר ידרוש פחות חום כדי להגיע לטמפרטורה הרצויה. קנאביס שהוא לח יותר ידרוש יותר חום.

על פי מחקרים שונים ועדויות של מספר רב של חובבי אידוי, המסקנה הפשוטה היא שטמפרטורת האידוי המושלמת לקנאביס יבש היא בין 170 ל- 190 מעלות. להלן הפירוט:

  • 160-170 מעלות – מפיק אדים קלים. הטמפרטורה האידאלית לקנאביס עם רמות לחות נמוכות יותר.
  • 170-190 מעלות – הטמפרטורה האופטימלית לאידוי קנאביס יבש עם רמת לחות בינונית.
  • 190-200 מעלות – מפיק אדים סמיכים. הטמפרטורה האידאלית לקנאביס עם רמות לחות גבוהות יותר.
  • 200 מעלות ומעלה – טמפרטורה זו גובלת בבעירה, היא חמה מדי להפקת אדים איכותיים ובמקום זאת תפיק עשן סמיך ותרכובות מזיקות.

חשוב לציין כי מידת הגריסה של הקנאביס היבש ומידת הדחיסה שלו במכשיר האידוי ישפיעו ישירות על איכות האדים. קנאביס גרוס דק מאד ודחוס מאוד יגביל את זרימת האוויר, יגביר את החום וככל הנראה יוביל לבעירה. לחלופין, חומר גרוס באופן גס מאד ולא דחוס כלל יביא ליותר מדי זרימת אוויר וימנע הפקת אדים באופן אידיאלי. יש לשאוף לטמפרטורה שהיא איפשהו באמצע לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

אם יש לכם נטיה למחלות גרון וריאות, עדיף לטעות לכיוון אדים קלים יותר בתהליך הניסוי והטעיה כדי לייצר חוויה נעימה יותר.

מומלץ לשמור את פרחי הקנאביס שעברו אידוי. ניתן להשתמש בהם שוב בבישול או לאכול אותם כפי שהם מכיוון שהם מהווים תוצר קנאביס שעבר דקארבוקסילציה. כך למעשה יש שימוש כפול בפרחי הקנאביס.

אידוי של נוזלי קנאביס, שעווה ותרכיזים

לקנאביס יבש יש פרופיל כימי ייחודי ואיכויות משלו. נוזלי קנאביס, שעווה ותרכיזים הם סיפור אחר. כאן ניתן למשתמשים יותר חופש באופן האידוי, אך עם אותו קו מנחה: יש להרתיח את המוצר מבלי לשרוף אותו כדי להשיג אדים חלקים ונעימים, ללא התרכובות המזיקות שמייצרת בעירה.

אידוי צורות אלה של קנאביס דורש טמפרטורה גבוהה יותר כדי שהחומר ישחרר את התרכובות בצורה של אדים. מכיוון שמוצרים אלה בדרך כלל מכילים לחות גבוהה בהרבה, נקודת "הרתיחה" צריכה להיות גבוהה יותר כדי להפיק אדים דרכם ניתן לקבל את הקנבינואידים. להלן פירוט של הטמפרטורות בהן קנבינואידים נפוצים הופכים לאדים.

טמפרטורת אידוי קנבינואידים

כאמור לעיל, תרכובות כימיות שונות בקנאביס מתאדות בטמפרטורות שונות. להלן פירוט הקנבינואידים הרלוונטיים יותר והטמפרטורות האידיאליות בהן הם הופכים לאדים, ולא נשרפים.

קנבינואיד טמפרטורת אידוי שימוש
THCA (חומצה טטרה-הידרוקאנבינולית) 60-130 מעלות משמש כנוגד דלקת
CBDA (חומצה קנאבידיולית) 75-130 מעלות מאט צמיחת תאים סרטניים. מקל על בחילה ואנטי אפילפטי
CBCA (חומצה קנאביכרומנית) 95-145 מעלות אנטי חיידקי, מקל על כאבים ועוזר לצמיחת תאים
THC (טטרהידרוקאנבינול) 178-200 מעלות מספק את החוויה האופורית של הקנאביס
CBD (קנבידיול) 150-178 מעלות מסייע בהקלה על תסמינים הקשורים לפרקינסון, טרשת נפוצה ואפילפסיה
CBN (קנבינול) 185 מעלות תרכובת פסיכואקטיבית
CBE (קנאביאלסוין) 190 מעלות ללא שימוש פרמקולוגי
THCV (טטרהידרוקנאביוארין) 215 מעלות תרכובת פסיכואקטיבית המפחיתה תיאבון
CBC (קנאביכרומן) 215 מעלות נוגד דלקת ומשכך כאבים

 

כתבות נוספות

כלי נגישות